Coz I am A Girl

Friday, November 20, 2009

its not easy to be me

:..It's Not Easy to be Nurjihan Ibrahim..:


grrr...sejut sejut..lately kat malaysia nih asyik ujan jerk..mengundang kepada kesejukan..hiks..kalo kat seremban tuh lagikla..siap bersweater sakan..haish..bukan aku jerk..daddeh pun sama..sama jerk anak beranak..kalo mummeh ada..lagikla agaknye..trus bawak
selimut keluar agaknye..erm..yesterday takde pulak mummy call..agaknye sibuk kot..aku pun takdela pulak nak call..

lately nih rasa cam tak sihat badan..hurmm..last wednesday..rupanye kena gastrik yang agak teruk..aku tak makan since dari seremban..hurm..pastu dah sampai KL tak makan lagik..tapi perut dah lapar..just no appetite jerk pun..fyi seng**g** aku bulan nih agak teruk jugakla..nape eh..sebab tak pantang ke..rasanye tak la jugak..sebab 1 week before tuh..dah start minum air berais..masa 1st day haritu..sampai takleh nak berjalan..then asyik baring jerk..bangun jerk sakit..:(..hurm..2nd day pun sama..tuh yang sampai tak makan....susah hati gak sebenarnye..yela..maybe sbb fibroid pun gak kot..:(..then sambung balik pasal gastrik tuh..balik KL tak makan..then terus g keje..tak makan lagik..keje dah la banyak..gagahkan jugak wat keje ngan perut kosong..then dah sakit kepala..mood pun dah tak stabil.. rasa nak muntah+sakit perut tuh dah ade..g makan dalam kul 2 camtu kot..elok jerk dah makan tuh..trus buang balik sume..herm..rasa cam haritu malang jugakla..then cam dah mual2 sume..pagik tuh balik agak awal jugakla..balik terus minum susu..then terus tido.. petang bangun lega skit..tapi sampai srang terasa sengal2 perut+kepala..bak kate officemate.."keje keje gak..makan tuh harus!!!"..thanks bro ;)

sebenarnya nak meluahkan ketidakpuasan hati..tak tau nak cite ngan sape sbenarnye..camni ceritanye..as korang tau..aku kan dah masuk 2nd half..masa aku kat 1st half dulu..aku penah keje ngan sorang mamat nih..meh aku bagik nama die as M..kira sama level ngan aku la..masa keje ngan die tuh..adala sikap2 die yang wat aku rasa cam "eee poyola mamat nih"..tapi sebab aku nih jenis tak kisah..bolayan jerk la..then after 6 months..dia dapat naik..2nd level..ermm..die nih jenis yang suka pandang sinis kat orang lain..cam kalo tanya paper jerk..die akan wat muka camni.."eh benda simple camni pun tak tau ke"..camtula contohnye..tapi sekali pikir..kalo tau..mestila tak tanya kan..btul tak..tapi ingatkan die dah naik 2nd level berubah..citenye lagik teruk..abis die buffer 2 bulan..die masuk 2nd half..haih..so cam happy la utk dia..sebab tak ramai melayu naikkan..then tetibe aku pun kena transfer g 2nd half..hurmm..sama shift pulak tuh..memula happy..lelama tuh..cam makan hati terus..sebab perangai die yg ego+suka pandang rendah+tak memahami orang+berlagak tuh..tapi sekali lagik aku amik sikap bolayan tuh..tapi setiap hari ada jerk benda yang nak menyakitkan hati..boleh tak..kekdg tuh aku senyap jerk..tapi pesal ko nak amik tau sangat pasal keje aku..then one day tuh..one of my team mate wat pri 1 ticket..hurmm..
padahal team mate si M nih yang handle..tapi die menyebok2 kat sebelah..then leh jerk nak tuduh2 kami wat salah..iskh..sib baikla aku nih jenis yang siasat dulu..haa terbukti die salah..maka Nurjihan Ibrahim mengeluarkan kata 2 yang kadang2 tak enak utk didengar.. geram okeh..tapi nak wat camne kan..dah tugas aku kena backing bebudak nih..lagikpun tolongla ada faith kat kami nih...ko dulu pun gak dr CC team jugak..haish..

then ada good news utk didengar..die kena transfer ke shift lain..suka suka (bak kata sharoo)..ingatkan dah tamat penderitaan..tapiiiiiiii..:(..pagik nih haaa sakit hati lagik..tetibe die ckp.." i saw jihan replied to telecity's email..regarding hardware replacement"..tuh die ckp ngn team mate die..i was like.."eh ko ingat aku takda keje smp nak reply email ko!!!"..pepagik buta okeh wat hal ngan aku..then die leh defend diri die..beria2 kate die nampak nama aku..haih..aku cam "eh h gila kosa btul aku wat keje org lain..tapi wpun short term memory seingat aku takda plak anta email psl hardware replacement"..n that thing buat aku berpikir2 sampai srang..haih..sampai tak leh tido...iskh..tolongla bagik kesabaran..hermm..suddenly rindu kat mummeh..kalo mummeh ada..mesti die leh dengar kesakitan hati aku..aaa EMO jap..damn!!!tapi..nampak nye kena bcite ngan blog..ntahla..nape yea melayu nih selalu camni..padahal sesama melayu..tapi kena ke nak jatuhkan bangsa sendiri..ermmm..ntahla..:(

Labels: , , ,

Thursday, November 19, 2009

malas nak update

:..Malas nak Update..:

hello peeps!!!how are u been?for me..okla kot..nothing much happened (yeker??)..ouh firstly nak wish congrats to Mrs Qamarina Ramlan for the new born..ermm..seriously tak tau nak cakap ape..memang surprise habisla Qama..n birthday i 21 oktober yea..bukan 18..takpela..dah dekat tuh..doakan kami yang lain plak..ouh i've turned to 25!!!ahahahaha..tua gile sudah..takde tua sgt..celebration??..tak celebrate paper pun..thanks for all the wishes..wish pun dah cukup..;)..ouh adala celebration..my Shift Manager+CSL yang baik hati belanja pizza..ahahhaa..comel la..:p..n thanks kat orang2 yang wat saya bahagia hari tuh..just sekarang pending celebrate ngan
rakan2 diopis yg dekat tarikh birthday tuh..hiks..asyik pending jerk..insyaAllah tak lama lagik tuh..:)..

last week memang total disaster for me..uhuhuhuh..after 25 years tak penah nak bpisah ngan mummy..suddenly berpisah..berpisah sebabnye mummy g Haji..hiks..sah2 Azwan Ngali tgh gelak baca nih..shadap pls..sedey ok?..memang last week emo gile..nak2 lagik tgk umah tuh cam sayu jerk..selalu ade mummeh..nih tinggal sorang..mane tak sayu..dah tuh..sume keje umah kena wat..huwaa.patutla tak kawin lagik..rupenye pemalas nak wat keje umah..wakakaka..takpe..sekarang saya rajin..baru tau ape rasenye jadik suri rumah tangga..hik hik..plus dah jadik tanggungjawab kot..kena jaga daddeh lagik..takpe takpe..

just tak wat 1 lagik benda..hurm..nak g pasar..jangan gelak..seriously darik kecik memang tak suka nak g pasar tuh..pesal ntah..nih since takde orang nak g pasar..kenala g pasar sendiri kan..ahahahaha..ouh..patutla zaidi taknak kat aku..sebab pasar rupenye..baru tau..takpee..saya akan berusaha g pasar minggu depan..okla..till then..hiks..

Labels: , , ,

Friday, September 4, 2009

the day that i've lost my bestest friend

the day that i've lost my bestest friend

i think it stops here.noktah.what is the point if ur own bestest friend dont want to trust u anymore.what is the point if ur own bestfren try to avoid from u.what is point if ur hurt so much with ur bestest friend.what is point in the first place to have a bestfren.takda guna rasanye.useless!!.well.if ur reading my blog.sorry kalo aku ada wat salah ngan ko.halal mkn minum aku.time kasih sebab wat aku happy for almost 1 year.thanks for everything.plus i think sekarang nih sume lelaki sama jerk.dah jumpa yang baru buang yang lama

NOKTAH

Labels: , ,

Thursday, August 20, 2009

Hipokrit tak anda

:.Hipokrit tak korang.:

salam..baru arinie tergerak ati nak update blog stelah bape lame tak update kan..tak lame lagik nak pose dah..tinggal bape ari jerk..overall..im quite satisfied tahun nih..nape ek..sebab wpun banyak hari kena ganti pose..at last berjaya gak..hik hik..penuh dugaan okeh..tapi bulan puasa tahun nih..rasenye dah lain cam tahun2 b4 nih..:(..dulu masa kat melaka..ada rakan2 housemate sekalian bbuka sesama..pastu dah abis blaja..keje kat KL plak..dok umah akak for 2 years..tahun nih plak..kena bdikari sendiri la nampaknye..keje pun tak menentukan..2 minggu keje siang..2 minggu keje malam..ermm..takpe..i'll take it as challenge kan..hik hik..nampak sah cam hipokrit..

well..cite pasal hipokrit..rasenye kite nih sume hipokrit kan..contohnye diri sendiri..haritu kate tak suka shift D..ahak ahak..tapi srang..ermmm.suka kot..takde kot rasenye..well..no pain no gain kan...but moral of the story nye..manusia nih memang hipokrit pun..kekdg tuh hati kate lain..mulut kate lain..tapi kalo nak diikutkan..hati tuh selalu btul..kire hipokrit la jugak kan..sekali lagik contoh diri sendiri..mulut kate saya suka org tuh..dalam hati tak suka langsung..kalo boleh nak tikam2 jerk org tuh..agak hipokrit kat situ..biasala manusia kan..bak kate Hencik Ex Bf saya..Jihan memang seorang hipokrit..bayangkan jerkla time2 ngan die..benda yg buruk saya kate cantik..sebab nak jaga hati orang kan..maybe kite jaga hati org tuh..tapi penah tak org jaga hati kite..sebut pasal Encik Ex Bf..ada satu benda jerk saya nak cakap..saya dah move on..segala benda yg kite go through sesama..saya begitu appreciate..
terima kasih sebab bagik saya camne rasenye sakit hati..geram..sedey..saya suka..suka sangat..sebab bile dah jd benda2 camtu..saya rase saya best..mesti korang kate aku gile..tapi aku rase tak segile dulu..

paper pun..im not jihan that i used to be..i've already move on..lantak la orang nak cakap ape pun..yang penting kite happy...camtu jugak korang..eventhough korang rase hipokrit ke ape (ye mesti korang tak ngaku korang hipokrit kan..aku tau korang pun hipokrit gak)..suka hatila..diri kite..orang tak tau camne kite rase..orang pikir sumenye silap kite..tapi silap diaorg tak penah la plak pikirkan..

ouh reliefnye pas wat entry nih..kalo ade sesape trasa pasal entry nih..maaf..tapi..tuh luahan jihan sekarang :)..selamat berpuasa folks!!!



gamba nih masa Makan2 kat Nelayan bersama bdk server



Twien & Kem @ Jaja's Wedding



Bride & Groom



Kawan2 Lama masa kat MMU



Bride & Groom

Labels: , , ,

Wednesday, July 15, 2009

Terima Kasih Sahabat

:.Terima Kasih Sahabat.:

hellop..*sapu2 sawang kat blog*..huwaaaaa..lamanye tak update blog..ampunn..last sekali update bulan April haritu..which is before hanis got married kan..huwa...lamenyee..adoiii..ape yg aku wat sampai x update blog nih..iskh3..dah tukar skin comment lak sume ilang..adoiiii...btw..to Hanis dearie..congrats darling on your wedding..u look so beautiful on that nite..sila cepat melahirkan seorang baby yang comel utk I okeh!!!ahahahha..pics will be uploaded kat bawah..



Hanis & Ikram

sebenarnye bukan takmo update..tapi cam malas nak menaip..ilham nak menaip tuh ada..tapi nak tekan papan kekunci nih malas..wehooo...pastu menyampah sebab tgk skin blog dulu kan..cam semak tau...semak semak memak..ha nih langsung jelas tukar skin blog...takpe..cam nak upah Atiqah Iskandar wat skin blog bleh..leh la yayang..hik hik..banyak nye benda nak cite..tapi tak tau nak start dari mane..ok firstly saya masih lagik bekerja ngan HP..hik hik..everyday saya enjoy ngan keje saya..<--ayat yg agak poyo tapi ade la btul skit2..hik hik..dulu saya dalam shift A..ermm..srang dah tukar..ke shift D..ermm..nape tukar..Alhamdulillah, rejeki saya..doakan eh :).. *sila maafkan saya jika entry kali nih cam emo skit sebab srang saya dlm keadaan emotional skit* so far..saya suka bkerja dlm Shift A..ermm..in terms of workload..environment..team mate..sumenye best..seriously!!!takde benda yg saya rase tak best except everyday kena ngadap tiket kan..tapi every ticket yang kitaorg wat tuh..it gives a new experience for me kot.. plus there's something yg wat saya rase lagik syiok dok kat shift tuh..erm..saya ada SAHABAT BAIK!!!serious baik..terbaik sesgt so far..sume benda pun kitaorg cite..SAHABAT saya nih wpun nampak cam mengong..tapi die pendengar yang setia..semalam last day kat Shift A.. agak rasa berat hati sbenarnye..tapi depan sumeorg cam tunjuk sayala heroin sebenarnye..hik hik..paling sedey sebab tetibe kena tinggal SAHABAT saya kan..uhuhuhuh..lately nih cam trasa banyak plak spent terlebey masa ngan SAHABAT..ermm..ke ade sixth sense nak kena tukar shift..tapi every little time that we spent together adalah sesgt berharga to me la kan..sape yang taknak spend masa ngan SAHABAT yang telah diofficial SAHABAT baik..harinie elok jerk pas keje saya ajak SAHABAT teman g Pudu..ermm..at least time2 camni harus dispendkan bersama masa tuh..dah tuh kami g breakfast kat McD Sri Damansara..ermm..ouh terasa cam sedey jugak sbenarnye..pasni bilela dapat wat camtu kan...:(..tapi control lagik Jihan!!!tapi bukannye saya nak g bulan ke Jepun ke..London ke <---nih kate SAHABAT saya.. cara SAHABAT cakap tuh cam macho..tapi macho dalam sedey..(apekah aku buang tebiat ngaku ko macho)..wohohohohoh..tapi takpela..saya tau SAHABAT sedang bgumbira srang sebab srang die berada kat Midvalley bershopping..dahla bshopping pastu leh lak sms cakap byk sale..aaa keji keji..ouh kuar dari topik..tapi saya rase persamaan saya dengan SAHABAT yela..kami suka bshopping..tapi die hantu shopping..saya angel shopping..hik hik..kuar lagik topik..paperpun..saya senang bersama SAHABAT saya..wpun kami berbeza jantina..hik hik..tapi saya sungguh senang bersama die..rase secure jerk..i dont know how to express this..but right now the bestest word is that..saya bersyukur sesangat jumpe SAHABAT..

Ouh Encik Mohd Fakhrul Muiz (wah nama penuh siot aku letak)..aku suka kawan ngan ko..seriesly aku senang kawan ngan ko..ko la sahabat aku masa senang..masa susah..masa mengong..masa bongok..sume masa la..:)..time kasih sebab dgr cite sedey aku..time kasih sebab bagik nasihat kat aku..time kasih sebab suka sgt blanja aku..time kasih sebab ingat aku kawan ko..time kasih share masalah ngan aku..time kasih kejutkan aku tido..time kasih sbb slaloo temankan aku g bank..time kasih sbb teman kn aku g tgk wayang..time kasih spend masa ko sbb tlg bagik nasihat kat aku kan..ouh time kasih la..aku malas nak cakap depan ko nanti ade jerk benda ko nak kenakan aku..tapi aku rase ko banyak ajar aku psl friendship..pasal camne nak settlekan problem dlm keadaan tgelak..hik hik..plus ko ajar aku psl kete kan..time kasih..aku appreciate time yg aku spent ngan ko..seriously..no worries..setakat nih aku nak lagik kawan ngan ko..kalo bleh aku nak kawan sampai bebile..aku taknak ilang kawan cam ko dowh..(terasa cam aku sweet plak)..time kasih SAHABAT!!!



gedik bersama Muiz @ Bukit Tinggi



aksi mengong SAHABAT saya :P


ouh entry kali nih saya share SAHABAT BAIK saya di HP..ouh entry kali nih cam emotional skit..ampunnn..jumpe di entry lain plak..hik hik..sila doakan saya rajin update blog yeaa

Labels: , ,