Coz I am A Girl

Friday, November 20, 2009

its not easy to be me

:..It's Not Easy to be Nurjihan Ibrahim..:


grrr...sejut sejut..lately kat malaysia nih asyik ujan jerk..mengundang kepada kesejukan..hiks..kalo kat seremban tuh lagikla..siap bersweater sakan..haish..bukan aku jerk..daddeh pun sama..sama jerk anak beranak..kalo mummeh ada..lagikla agaknye..trus bawak
selimut keluar agaknye..erm..yesterday takde pulak mummy call..agaknye sibuk kot..aku pun takdela pulak nak call..

lately nih rasa cam tak sihat badan..hurmm..last wednesday..rupanye kena gastrik yang agak teruk..aku tak makan since dari seremban..hurm..pastu dah sampai KL tak makan lagik..tapi perut dah lapar..just no appetite jerk pun..fyi seng**g** aku bulan nih agak teruk jugakla..nape eh..sebab tak pantang ke..rasanye tak la jugak..sebab 1 week before tuh..dah start minum air berais..masa 1st day haritu..sampai takleh nak berjalan..then asyik baring jerk..bangun jerk sakit..:(..hurm..2nd day pun sama..tuh yang sampai tak makan....susah hati gak sebenarnye..yela..maybe sbb fibroid pun gak kot..:(..then sambung balik pasal gastrik tuh..balik KL tak makan..then terus g keje..tak makan lagik..keje dah la banyak..gagahkan jugak wat keje ngan perut kosong..then dah sakit kepala..mood pun dah tak stabil.. rasa nak muntah+sakit perut tuh dah ade..g makan dalam kul 2 camtu kot..elok jerk dah makan tuh..trus buang balik sume..herm..rasa cam haritu malang jugakla..then cam dah mual2 sume..pagik tuh balik agak awal jugakla..balik terus minum susu..then terus tido.. petang bangun lega skit..tapi sampai srang terasa sengal2 perut+kepala..bak kate officemate.."keje keje gak..makan tuh harus!!!"..thanks bro ;)

sebenarnya nak meluahkan ketidakpuasan hati..tak tau nak cite ngan sape sbenarnye..camni ceritanye..as korang tau..aku kan dah masuk 2nd half..masa aku kat 1st half dulu..aku penah keje ngan sorang mamat nih..meh aku bagik nama die as M..kira sama level ngan aku la..masa keje ngan die tuh..adala sikap2 die yang wat aku rasa cam "eee poyola mamat nih"..tapi sebab aku nih jenis tak kisah..bolayan jerk la..then after 6 months..dia dapat naik..2nd level..ermm..die nih jenis yang suka pandang sinis kat orang lain..cam kalo tanya paper jerk..die akan wat muka camni.."eh benda simple camni pun tak tau ke"..camtula contohnye..tapi sekali pikir..kalo tau..mestila tak tanya kan..btul tak..tapi ingatkan die dah naik 2nd level berubah..citenye lagik teruk..abis die buffer 2 bulan..die masuk 2nd half..haih..so cam happy la utk dia..sebab tak ramai melayu naikkan..then tetibe aku pun kena transfer g 2nd half..hurmm..sama shift pulak tuh..memula happy..lelama tuh..cam makan hati terus..sebab perangai die yg ego+suka pandang rendah+tak memahami orang+berlagak tuh..tapi sekali lagik aku amik sikap bolayan tuh..tapi setiap hari ada jerk benda yang nak menyakitkan hati..boleh tak..kekdg tuh aku senyap jerk..tapi pesal ko nak amik tau sangat pasal keje aku..then one day tuh..one of my team mate wat pri 1 ticket..hurmm..
padahal team mate si M nih yang handle..tapi die menyebok2 kat sebelah..then leh jerk nak tuduh2 kami wat salah..iskh..sib baikla aku nih jenis yang siasat dulu..haa terbukti die salah..maka Nurjihan Ibrahim mengeluarkan kata 2 yang kadang2 tak enak utk didengar.. geram okeh..tapi nak wat camne kan..dah tugas aku kena backing bebudak nih..lagikpun tolongla ada faith kat kami nih...ko dulu pun gak dr CC team jugak..haish..

then ada good news utk didengar..die kena transfer ke shift lain..suka suka (bak kata sharoo)..ingatkan dah tamat penderitaan..tapiiiiiiii..:(..pagik nih haaa sakit hati lagik..tetibe die ckp.." i saw jihan replied to telecity's email..regarding hardware replacement"..tuh die ckp ngn team mate die..i was like.."eh ko ingat aku takda keje smp nak reply email ko!!!"..pepagik buta okeh wat hal ngan aku..then die leh defend diri die..beria2 kate die nampak nama aku..haih..aku cam "eh h gila kosa btul aku wat keje org lain..tapi wpun short term memory seingat aku takda plak anta email psl hardware replacement"..n that thing buat aku berpikir2 sampai srang..haih..sampai tak leh tido...iskh..tolongla bagik kesabaran..hermm..suddenly rindu kat mummeh..kalo mummeh ada..mesti die leh dengar kesakitan hati aku..aaa EMO jap..damn!!!tapi..nampak nye kena bcite ngan blog..ntahla..nape yea melayu nih selalu camni..padahal sesama melayu..tapi kena ke nak jatuhkan bangsa sendiri..ermmm..ntahla..:(

Labels: , , ,

2 Comments:

  • saba ye Cik Comot.Kdg2 sabar sgn org ni kita yg kena.Buat baik pon x guna.kalo dh rasa xleh cope..kasi hentam saja lah!
    *chaiyok comot!!

    By Blogger EyeDa, At November 20, 2009 at 2:21 AM  

  • Cik comot..x abes berduka lara lagi ke?lama gila x update.Kita tagged awk utk award. Update when you come back to this blog world ok.

    By Blogger EyeDa, At May 30, 2010 at 6:32 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home